Hvis ikke der var hælere til de mange tyvekoster fra indbrud, ville der heller ikke være grund til at begå tyverierne, siger den 37-årige, som føler sig godt plaget af ubudne gæster med hang til at smadre havedøre og stikke af med alt hans B&O udstyr.

De omfattende indbrud er stort set begået i to omgange. I første runde gik tyvene efter B&O udstyr, penge og flasker. Anden gang, hvor indbruddene skete med en måneds mellemrum, handlede det igen om B&O udstyr. Netop som de stjålne genstande var blevet erstattet og tilbage på plads, kom tyvene igen.

- Den sidste gang var meget dramatisk. Tyvene var i gang med indbruddet, da jeg kom hjem. Efter en meget ubehagelig episode, hvor gerningsmændene truede mig, fulgte naboer og jeg efter den stjålne bil med mine ejendele indeni. Det var nok heldigt, at det ikke lykkedes os at fange dem. Jeg tør ikke tænke på, hvad der kunne være sket, siger den 37-årige videre.

I villakvarteret, hvor indbruddene er begået, har flere naboer også været plaget af tyve. Opmærksomheden er derfor meget stor i kvarteret. Naboerne holder øje med hinanden og registrerer mistænkelige personer og biler hos hinanden. Men tyvene arbejder hurtigt – få minutter tager det at tømme en villa for store værdier.

- De uhyggelige oplevelser påvirker selvfølgelig hele ens liv. Man lever jo nærmest i Fort Knox med alarmer alle vegne. Man bliver nervøs og registrerer hver eneste lyd og frygter flere indbrud – både når man er hjemme og når man er ude. Det er imidlertid nødvendigt at gøre op med sig selv, om man vil lade sig terrorisere af disse gerningsmænd - hvor ubehageligt det end måtte være. Jeg har besluttet, at sådanne forbrydere ikke skal bestemme over mit liv - hverken hvordan jeg bor og indretter mig eller hvordan jeg i øvrigt lever mit liv. Jeg har taget de forholdsregler jeg kan for at sikre huset og indbo, fortæller den 37-årige, der gerne vil være anonym. Der har været nok fokus på hans situation, mener han.
Efter al sandsynlighed er der en sammenhæng mellem de mange indbrud – ligesom der formentlig også er sket en registrering af husejerens aktiviteter. Det handler formentlig om en større bande, der har udvekslet erfaringer og "hentet bestillingsvarer" til en kundekreds af hælere. Politiet har rent faktisk fundet flere af den 37-åriges stjålne B&O ting hos pæne borgere i Aalborg i forbindelse med optrævlingen af en større hælerisag.

 

 

   
Tilbage