Du kan selv gøre en hel del for, at tyven ikke vælger dit hjem. Sørg i første omgang for at sikre dine døre med et par gode låse og ordentlige hasper på vinduerne. Kan du ”forsinke” tyven, er der stor sandsynlighed for, at han opgiver at bryde ind.

Nabohjælp er også en mulighed for at skabe tryghed i dit kvarter. Sammen med de andre beboere i dit kvarter kan I lave aftaler om at kigge efter hinandens huse.

Er man f.eks. på ferie, er det en god ide at få naboen til at tømme postkassen, smide noget affald i affaldsposen, sætte en bil i indkørslen eller hænge tøj på tørresnoren, så huset ser beboet ud. Det er også en god ide at sætte nogle indendørs automatiske tænd/sluk-ure op, så tyven tror, at der er nogen hjemme. Tænd/sluk-ure kan også bruges på TV eller radio.

Du kan også sikre dine værdigenstande med Operation Mærkning. Med usynlig blæk eller en ridsepen mærker du dine mere kostbare ting i dit hjem. De færreste hælere vil købe mærkede varer fordi de kan spores tilbage til indbruddet. Du kan låne udstyr til at mærke dine ting ved henvendelse i ekspeditionen hos Aalborg Politi, Jyllandsgade 27, 9100 Aalborg.

Du kan få mere at vide om sikring af dit hjem ved henvendelse i ekspeditionen hos Aalborg Politi eller på tlf. 96 30 14 48

 

 

   
    Tilbage