Henry er en flink fyr. Hos ham kan du få lige, hvad du ønsker dig – billigt endda. Meget billigt.

Problemet med Henry er bare, at han er kriminel - og det samme bliver du i det øjeblik, du handler med ham. For Henry sælger stjålne varer, og når du køber dem, så bryder I begge loven. Samtidig er I med til at holde en ”ond cirkel” i gang: Tyvene bliver ved med at lave indbrud, så længe de kan afsætte de ting, de stjæler. Tyveri og hæleri hører uløseligt sammen.

Vi véd alle sammen godt, at det er sådan, det forholder sig, men det er så nemt at være ligeglad og bare lukke øjnene for problemet. Så længe det ikke er én selv, det går ud over. Eller naboen. Og netop derfor har vi brug for jævnligt at blive mindet om det.

Det bliver vi nu, hvor kampagnen ”Henry’s Hælerbar” kommer til byen. Med humor og ironi appellerer den til, at vi tænker os om en ekstra gang - og siger nej til Henry, når han tilbyder os ”varme” varer.

Bag kampagnen står blandt andre Det Kriminalpræventive Råd og Forsikring & Pension. Aalborg Kommune bakker op om det gode initiativ og støtter kampagnen aktivt, for der er brug for den præventive indsats.

- Kan det virkelig være så slemt, vil nogen sikkert spørge. Ja, det er slemt. For det indebærer blandt andet, at man bevæger sig langsomt, men sikkert ind på en uheldig glidebane, hvor ikke mindst den gode moral sættes over styr.

I Aalborg Kommune ønsker vi at modvirke, at ”pæne” borgere langsomt vænner sig til, at det med at købe hælervarer bare er noget, man gør. Snyd og bedrag må ikke blive en folkesport, og den særlige jyske trang til at gøre en ”god handel” må ikke udvikle sig til, at man skruppelløst bryder loven!

Vi skylder vore børn og unge at vise dem et godt eksempel, og vi har et fælles ansvar for, at de lærer, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert. Også derfor skal du sige nej til Henry og hans hælervarer!


Henning G. Jensen
Borgmester
Aalborg kommune

 

"Vi har også et ansvar" - læs interview med Bjørn Iversen, Forsikring & Pension

Interview med HENRY

Konkurrence

Pressemeddelelse

   
Tilbage