Pressemeddelelse:    
Henrys Hælerbar indtager Aalborg

Sammen med erhvervslivet i Aalborg, Aalborg kommune og Aalborg politi sætter Det Kriminalpræventive Råd og Forsikring & Pension de kommende uger fokus på hæleri med en utraditionel kampagne. Justitsminister Frank Jensen var med, da Henry præsenterede sit nyeste Hit og sin hælerbar på Politigården

”Hæleri hænger uløseligt sammen med tyveri. Vi accepterer ikke tyveri, men hæleri accepteres blandt mange af landets borgere - det viser undersøgelser! De køber rask væk hælervarer, bare fordi de er billige, og fordi risikoen for at blive straffet synes lille – selv om det er klart kriminelt og kan give fængsel op til 6 år. Det er et moralskred, som vi gerne vil gøre noget ved”, siger sekretariatschef Arne Gram, Det Kriminalpræventive Råd.

Og det bliver der gjort.
Henry og hans hælerbar vil i den grad indtage Aalborg i perioden frem til den 5.maj. Med sin ombyggede pølsevogn vil ”Henry” være at finde på gader og stræder, torve og butikscentre i Aalborg kommune og i de fire omegnskommuner – Hals, Sejlflod, Støvring og Aabybro.

Henry's annoncer vil være i lokale og regionale aviser og hans reklameindslag vil kunne ses på regionale TV stationer, mens Henry’s helt egen hæleravis vil dumpe ind ad brevsprækkerne i hele politikredsen.

Der vil blive lejlighed til at kigge på Henry’s hjemmeside og se annoncer og plakater i byens busser . I Cityforeningens forretninger, banker og på posthuse kan man finde Henry’s avis og se hans video på monitorer.
På cafeer vil det være muligt at snuppe et af Henry’s postkort, mens man læser hæleravisen og radioen spiller Henry’s Hit.

”Det har været en spændende og utraditionel opgave for politiet i Aalborg, at være med i udviklingen af kampagnen. Erhvervslivet har bakket op dels med produktionen af materialer og dels medvirket til at give kampagnen den fornødne gennemslagskraft ved at vise videoen på monitorer og lægge Henry's avis frem”, siger Politimester Flemming Kjær, der også påskønner samarbejdet med Aalborg kommune, som udover økonomisk støtte, også har bidraget med hjælp til distribution og udvikling af kampagnen.

Forsikring & Pension, der sammen med Det Kriminalpræventive Råd og Aalborg Politi står bag kampagnen ”Henry's Hælerbar”, har med kampagnen ønsket at sætte fokus på et emne, som vi meget nødigt taler om.

”Man skal tænke sig om og bruge sin sunde fornuft. Selvfølgelig skal man have lov at købe en brugt cykel og købe en brugt standerlampe, som man har set i en annonce – uden at man betragtes som småkriminel.

Men man skal være opmærksom på hæleri, hvis man tilbydes varer på en usædvanlig måde på gaden, på arbejdspladsen eller på et værtshus. Hvis varen er usædvanlig billig og sælgeren ikke vil opgive sit navn og adresse – så lad være med at handle. Det er faktisk ikke så svært at undgå at blive hæler, hvis man tænker sig om”, siger underdirektør i Forsikring & Pension, Bjørn Iversen.

Yderligere oplysninger om Henry's Hælerbar kan fås ved henvendelse til:
Arne Gram, Det Kriminalpræventive Råd, tlf. 35 43 23 00, priv. 45 82 48 47
Bjørn Iversen, Forsikring & Pension, tlf. 33 43 55 00, priv. 44 95 19 52
Politimester Flemming Kjær, tlf. 96 30 14 48
Projektleder Jette Friis O’Bróin på tlf. 21 22 20 60 eller 27 28 84 55

 

Hæleri statistik

Undersøgelse

Interview med HENRY

Hvornår er et tilbud for godt?

Konkurrence

Se Henry's kampagne elementer

Pressefotos

   
Tilbage